Namibië,  verslaving, jonge cliënten en wilde paarden. Een unieke combinatie.

Eigenaarschap, communicatie  en samenwerking zijn bepalende indicatoren voor positieve resultaten. Begrip over patronen in communicatie en lichaamstaal geeft een duidelijk inzicht in patronen wat een krachtige impuls kan geven voor persoonlijke ontwikkeling.  

Er is waarschijnlijk geen effectiever instrument om tot inzicht te komen dan dat van directe feedback. En dan niet slechts gegeven door een andere persoon, die vaak vanuit sociaal wenselijk gedrag komt tot een aangepaste of afgezwakte feedback. Maar door een medium dat vrij is van deze begrijpelijke neiging en de feedback aanreikt in de meest pure vorm; direct, zonder omwegen en taalaanpassingen en van uit gedrag. Paarden beschikken als geen ander over dit vermogen.

Hoe gaaf was het dan ook dat Annemarie gevraagd werd om in Namibië te gaan werken met paarden en jonge mensen in de leeftijd van 14 – 21 jaar, allen met een grote verslavingsproblematiek. Tijdens de presentatie zal Annemarie uitleggen over de denkwijze van Daktari Rehab, op welke wijze zie aan de slag is gegaan, de uitdagingen en de ontwikkelingen, de samenwerking met een unieke groep paarden welke leeft in een gebied van meer dan 5.500 hectare met natuurlijke vijanden zoals de leeuwen, jaguars en hyena’s. Een unieke en onvergetelijke ervaring.